Ημερομηνίες Αναχώρησης
Τιμή Συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή Συμμετοχής ανά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
02.02.24 ΤΚ1850 ATH – IST 03:20 μ.μ. – 05:55 μ.μ.
02.02.24 ΤΚ0730 IST – CMB 07:25 μ.μ. – 06:10 π.μ.
12.02.24 ΤΚ0731 CMB – IST 07:40 π.μ. – 02:05 μ.μ.
13.02.24 ΤΚ1841 IST – ATH 01:20 π.μ. – 01:45 π.μ.
Νότια της Ινδίας, η Σρι Λάνκα μοιάζει με παράδεισο όπου ο χρόνος έχει σταματήσει. Αρχαίες πόλεις και καταπράσινες φυτείες τσαγιού, οργιαστική βλάστηση και άγρια ζώα, απάτητα βουνά και άγριες οροσειρές, ιερά μοναστήρια και φυσικά οι πιο μαγευτικές παραλίες που έχεις ποτέ ονειρευτεί. Ξεκινώντας από το κεντρικό τμήμα της χώρας στη Sigiriya, θα περιηγηθούμε σε πανάρχαιους οικισμούς και θα σκαρφαλώσουμε τον ομώνυμο βράχο πριν κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα, γνωστή και ως hill country. Εκεί θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα σε τροπικά δάση και ορμητικούς καταρράκτες στην οροσειρά Knuckles και θα διασχίσουμε με τρένο εκτάσεις ανείπωτης ομορφιάς, ανάμεσα σε φυτείες τσαγιού, από το Kandy στην Ella. Στο νότο, θα δούμε από κοντά άγρια ζώα στη Yala και θα κολυμπήσουμε στους πιο συναρπαστικούς βυθούς του Ινδικού ωκεανού, χαλαρώνοντας με τις αρχαίες πρακτικές της θεραπείας “αγιουρβέδα”. To διαμάντι του Ινδικού Ωκεανού, έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε κάθε είδος ταξιδιώτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει αρμονικά πολιτιστικά στοιχεία με τη συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες και εξορμήσεις που μας φέρνουν στις κρυφές γωνιές κάθε τόπου, ακόμη και μακριά από την πολυκοσμία των κλασικών διαδρομών. Ένα γεμάτο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους «νέους στην ψυχή» που αγαπούν τη φύση και τον πολιτισμό αλλά κυρίως την παρέα και τη διάθεση για εξερεύνηση.
1η μέρα, 02.02.2024: Αναχώρηση για Sri Lanka. Σήμερα πετάμε για την εξωτική Σρι Λάνκα με ενδιάμεση στάση στη Κωνσταντινούπολη.
2η μέρα, 03.02.2024: Άφιξη στο Colombo – Sigiriya. Σήμερα φτάνουμε στη πρωτεύουσα της χώρας, το πολύβουο Colombo και αναχωρούμε οδικώς για τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού στην ενδοχώρα, την Sigiriya (3 ώρες από το Colombo). Στη διαδρομή, θα επισκεφτούμε την Dambulla και τον εντυπωσιακό Χρυσό ναό ο οποίος δημιουργήθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ από τον βασιλιά Valagamba. Στον ναό, ο οποίος είναι χτισμένος κατά μήκος πέντε σπηλιών, θα απολαύσουμε αρχαία γλυπτά και τοιχογραφίες του Βούδα, σχεδιασμένες με αρχαίες Κεϊλάνικες τεχνικές. Στη συνέχεια θα πάμε για ξεκούραση στο κατάλυμα μας, το οποίο είναι μοναδικά ενταγμένο στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και θα μας προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειαζόμαστε, βάζοντάς μαςσε mood χαλάρωσης!
3η μέρα, 04.02.2024: Αρχαία πόλη Polonnaruwa – Σαφάρι στον εθνικό δρυμό Minneriya. Σήμερα θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον 11ο αιώνα μ.Χ. όπου θα εξερευνήσουμε την Polonnaruwa, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Chola. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας, όπως το αρχαίο παλάτι με τη βασιλική λίμνη και ο ιερός ναός με τα 4 χρυσά αγάλματα αφιερωμένα στο Βούδα. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε σε τετρακίνητα οχήματα jeep για σαφάρι στον εθνικό δρυμό Μinneriya. Εδώ ζουν ελεύθεροι άγριοι ελέφαντες απολαμβάνοντας την αφθονία τροφής και νερού που τους παρέχουν οι άφθονες πηγές της περιοχής.
4η μέρα, 05.02.2024: Sigiriya – Εθνικός δρυμός Knuckles. Σήμερα νωρίς θα εξερευνήσουμε το σημαντικότερο αξιοθέατο και σήμα κατατεθέν της χώρας : τον επιβλητικό βράχο Sigiriya . Πρόκειται για ένα αρχαίο φρούριο, χτισμένο στην κορυφή του ομώνυμου βράχου το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 477 – 495 μ.χ από τον βασιλιά Kashyapa, ο οποίος εκθρόνισε τον πατέρα του βασιλιά Dhatusena και δημιούργησε το φρούριο φοβούμενος εκδίκηση από τους οπαδούς του. Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο του μνημείου αποτελούν τα γιγάντια πόδια λιονταριού που έχουν λαξευτεί στην είσοδο του φρουρίου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε προς τον εθνικό δρυμό Knuckles ο οποίος είναι και προστατευόμενος από την UNESCO. Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή της χώρας, μακριά από τα τουριστικά βλέμματα, με απίστευτες εναλλαγές τοπίων. Άγριες κορυφές, τροπικά δάση, φυτείες τσαγιού και αμέτρητοι καταρράκτες με φυσικές λίμνες συνθέτουν ένα αξέχαστο τοπίο.
5η μέρα, 06.02.2024: Πεζοπορία στην οροσειρά Knuckles. Σήμερα θα χαθούμε στη κυριολεξία στην άγρια χλωρίδα του εθνικού δρυμού Knuckles με δύο διαφορετικές πεζοπορίες αναλόγως φυσικής κατάστασης. Για τους πιο έμπειρους, θα γίνει πεζοπορική ανάβαση στη 2η ψυηλότερη κορυφή της οροσειράς Knucles. Η διαδρομή, μέτριου προς δύσκολο χαρακτήρα, γνωστή και ως High Knucles Trek, ξεκινάει από τα 1100 μέτρα και ανεβοκατεβαίνει συνεχώς μέσα από πυκνά τροπικά δάση, φυτείες τσαγιού και καταρράκτες μέχρι τα 1900 μέτρα (12 χιλιόμετρα / περίπου 4 ώρες). Για όσους δεν ακολουθήσουν στην ανάβαση, υπάρχει εναλλακτική πεζοπορική διαδρομή στο κοντινό χωριό Heeloya. Το απόγευμα επιστρέφουμε και πάλι στο Wild Camping Knuckles για ξεκούραση και δείπνο (Π,Δ).
6η μέρα, 07.02.2024: Διαδρομή Kandy – Ella με τρένο. Ετοιμάστε τις κάμερες γιατί σήμερα θα κάνουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο παγκοσμίως! Το ταξίδι έξι ωρών Kandy – Ella διασχίζει την καρδιά των ατελείωτων φυτειών τσαγιού και είναι μία από τις εμπειρίες ζωής που θα σας μείνουν αξέχαστες. Η Ella είναι μια μικρή, καταπράσινη πόλη στην καρδιά του tea country και αποτελεί παράδεισο υπαίθριων δραστηριοτήτων. Αφού φτάσουμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, που είναι μοναδικά ενταγμένο στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, θα βγούμε για μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα και φαγητό στην ομώνυμη πόλη.
7η μέρα, 08.02.2024: Πεζοπορία στην κορυφή του Ella Rock.Η μέρα μας ξεκινάει με μια πεζοπορία μέτριας δυσκολίας 4 ωρών για τη κορυφή του Ella rock μέσα από φυτείες τσαγιού και άγρια χλωρίδα. Αργότερα, συνεχίζουμε με τη γνωστή τοξωτή σιδηροδρομική γέφυρα και με επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού για να μάθουμε περισσότερα γύρω από την ιστορία και τις τεχνικές συγκομιδής και παραγωγής του Κεϊλάνικου τσαγιού, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για χαλάρωση και βόλτα στην Ella.
8η μέρα, 09.02.2024: Yala – Kαταρράκτες Diyaluma. Σήμερα ταξιδεύουμε νότια προς το Ινδικό ωκεανό και συγκεκριμένα τον εθνικό δρυμό Yala, γνωστό για την πληθώρα άγριων ζώων που κατοικούν στο εσωτερικό του. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια στάση στο καταρράκτη Diyaluma, το 2ο μεγαλύτερο της χώρας τον οποίο θα προσεγγίσουμε μετά από πεζοπορία μίας ώρας. Αναλόγως εποχής και αν το νερό δεν είναι πολύ ορμητικό, ίσως είμαστε τυχεροί και καταφέρουμε να κολυμπήσουμε στις “κολυμπήθρες” που δημιουργούνται σε συγκεκριμένα σημεία, μία μοναδική εμπειρία! Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στη Yala για χαλάρωση και ξεκούραση.
9η μέρα, 10.02.2024: Σαφάρι στον εθνικό δρυμό Yala – Weligama. Σήμερα θα εξερευνήσουμε με safari τον εθνικό δρυμό Yala. Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους δρυμούς της χώρας ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο καταφύγιο άγριας ζωής από το 1900 με πάνω από 900 χλμ έκτασης. Εδώ ζουν πάνω από 45 είδη άγριων θηλαστικών και 200 είδη πτηνών, ανάμεσά τους λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και κροκόδειλοι. Αργότερα θα ταξιδέψουμε νότια, προς τον Ινδικό Ωκεανό, γνωστό για τις ατελείωτες εξωτικές παραλίες και τον συναρπαστικό βυθό του. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για χαλάρωση στην παραλία. Το βράδυ θα βγούμε για βόλτα και φαγητό στη παραλία της Weligama ή στη Mirissa.
10η μέρα, 11.02.2024: Welligama – Galle. Η ημέρα είναι ελεύθερη για να απολαύσουμε τις εξωτικές παραλίες της περιοχής. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν προαιρετικές θαλάσσιες δραστηριότητες με επιπλέον χρέωση. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας, μπορούν να συμμετέχουν στο εισαγωγικό scuba diving για το οποίο δεν χρειάζεται πρότερη εμπειρία η πιστοποίηση. Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή του θαλάσσιου καγιάκ με την παροχή εξοπλισμού για να απολαύσετε το βυθό. Το απόγευμα θα πάμε για βόλτα στο γραφικό Galle, μία μικρή πόλη με έντονα τα αποικιοκρατικά στοιχεία των Ολλανδών εποίκων χαρακτηρισμένη ως διατηρητέο μνημείο της Unesco.
11η μέρα, 12.02.2024: Αναχώρηση για Ελλάδα. Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί για το Colombo για τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα την επόμενη μέρα με ενδιάμεση στάση.
© 1985-2023 Himalaya Travel - Designed and developed by IT Concept